Tekniken hos en bilverkstad

Hejsan hoppsan bloggen! Ni vet att mitt intresse för IT och data är väldigt stort, det här är ett av de inläggen där jag väljer att koppla området till ett helt annat användningsområde och det beror lite på att jag ska åka till en bilverkstad. Så nu sitter jag här på kontoret i Borlänge och funderar lite på huruvida en bilverkstad också har en utvecklad teknik som speglar de moderna bilarnas teknik. Ni vet själva vilken utveckling som just bilbranschen har gjort under de senaste åren, snart behöver vi inte ens köra själva. Men frågan är då om just bilverkstäderna är på väg att göra samma typ av utveckling. Jag menar dagens bilar består i princip av en dator som styr allting, det är så mycket teknisk utrustning. Det hade faktiskt varit lite intressant att få se hur en bilverkstad förhåller sig till en av de nya bilarna, har de en dator som kan komma åt motorns mjukvara eller är det som det alltid har varit att man plockar fram verktygslådan och börjar greja? Ska jag vara ärlig så har jag inte en aning, men eftersom att jag ändå ska till en bilverkstad så kan jag passa på att fråga. Det hade varit intressant att veta, rent tankemässigt så borde ju även tekniken för reparationer också gå samma väg som bilarnas utveckling. Sen är det klart att vissa typer av service och reparation måste ske med verktyg, men jag tror nog att vi i framtiden även kommer få sen en utveckling även inom den branschen. Nu får det vara färdigpratat om det här området jag måste få lite arbete gjort innan jag ska åka och lämna in bilen, frågan är om jag inte ska ta min dator och sätta mig i solen för att arbeta. Det låter som en riktigt bra plan, ha det bra!